úterý 26. ledna 2010

OK0BZR - doplněno 14. 2. 2010

Doplněno 14. 2 . 2010: Tak mi bohužel Marcel OK2MO potvrdil, že uživatelé OK0BZR reálně aktivují i OK0Z. 10.2. ve večerních hodinách to cca 30 min. poslouchal, viz. jeho komentář pod příspěvkem. V nejbližších dnech kontaktuji správce OK0BZR a dohodnu se na řešení.
______________________________________________________________
Mám tady vyjádření kompetentní osoby, na kterou chodí dokumentace, včetně požadavku na koordinaci. Cituji:

asi bude nejlepší, když se domluvíte. Úkolem koordinátora je koordinovat kmitočty mezinárodně a hlavně vůči komerčním službám ve sdíleném pásmu 70cm, vnitroamatérské vztahy si předpokládám vyřešíte mezi sebou. Asi by to spravil odlišný subtón.

Mě z toho vychází asi toto. Je nejspíše zbytečné na osobu XY zasílat dokumentaci spojenou s žádostí o povolení vzniku převaděče. Kmitočtovou koordinaci v rámci CZ prakticky vlastně neřeší a tím pádem to může jít přímo na ČTÚ, kde to musí odbavit do 30 dnů. ČTÚ koordinaci neřeší, koordinátor na kterého ČTÚ odkazuje to taky neřeší, takže to asi nikdo neřeší. Rozumím v CZ běžné. Ehm, vlastně snahu má akorát tak samotný žadatel. Opravdu komické, hlavně že se dalekosáhle řeší jiné prkotiny. Alespoň pro příště vím zase něco víc a ušetří to čas.

______________________________________________________________
Tak tady máme další přírůstek UHF převaděče pokrývající Vysočinu, OK0BZR, což je samozřejmě výborné, ale... No, jediné co, tak tady selhala kmitočtová koordinace, kdy byl koordinátorem schválen shodný kmitočet jaký má převaděč OK0Z na Kelčském Javorníku. Celkem úsměvné, jak pracují zodpovědné osoby. Vzdálenost převaděčů OK0BZR a OK0Z je pouze cca 133 km!

Parametry OK0BZR
  • # TX 439.400 MHz
  • # -7,6 Mhz
  • # RX a TX CTCSS 88,5 Hz
  • # VF 15W
  • # QTH Vysoká u Žďáru nad Sázavou, lokátor JN79XN
  • # ASL 655 m n. m.
  • # www.OK0BZR.cz